Čokoládová masáž

Čokoládová masáž je perlou mezi exkluzívnymi masážami a skrášľujúcími procedúrami. Je výborná na vyhladenie a skrášlenie pokožky,na celulitidu získánie dobrej nálady, odplaveniu toxických látek či uvoľnenie ztuhlých svalov. Pred 2000 rokmi sa vedelo, že dodává telu pocit dobrej nálady a výrazne omladzuje pokožku. Ide o pôsobenie kakaa obsiahnutého v čokoláde, která zabraňuje prenikaniu voľných radikálov. Je harmonizujúca a jemne stimulujúca.

Theobromin obsiahnutý v kakau pôsobí podobne ako kofein, avšak nie tak silne. Má vplyv na cievne zakončenie v koži a aktivuje látkovú výmenu. Čokoláda dokáže stimulovať v mozku tvorbu dopaminu a uvolňovať endorfíny a serotonin, zdroj šťastia. Vďaka čokoládovej masáži a zábalu vstrebává telo cez pokožku vitaminy, aminokyseliny, minerály, aktívne ingrediencie ako napr. Methylxantín, Polyfenoly, Flavonoidy - ponúkajú množstvo významných kozmetických vlastností. Wellness čokoterapia prínáša príjemný relax, uvoľňuje vodu v podkoží, podporuje odtok lymfy, zvláčňuje a hydratuje pokožku tela.

Procedúra začína exkluzívnym peelingom obsahujúcim čokoládu, kakaové vlákna a jadierka kivi. Poskytuje intenzívnu, príjemnú stimuláciu zmyslov, bunkovú obnovu, hydratuje a zjemňuje pokožku. Pokračuje delikátnym zábalom s jemnou sladkou čokoládou. Počas aplikácie jej intenzívna vôňa stimuluje produkciu endorfínov – hormónov šťastia, čo znásobuje zážitok. Kofeín a teobromín zoštíhľuje a tonizuje, polyfenol a flavonoid podporuje antioxidačný a vazoprotektívny efekt. Celá procedúra končí relaxačnou masážou s kakaovým telovým maslom.

 

O čokoládeSlovo čokoláda má pôvod v jazyku Nahuatlov, pôvodných obyvateľov stredného Mexika.

Je vyrábaná zo zrniek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Výsledný produkt je známy ako „čokoláda“ (intenzívne ochutená horká potravina). Tento produkt je v mnohých krajinách známy ako kakao. V americkom čokoládovom priemysle je kakao definované ako sušina kakaových zŕn, kakaové maslo je definované ako tukový komponent, a čokoláda je kombinácou sušiny a tuku. Tá je obvykle osladená cukrom a inými prísadami a spracovaná do čokoládových tabuliek (jadro ktorých je tiež označované ako čokoláda), alebo do nápoja (zvaného kakao alebo horká čokoláda).

Pri výrobe čokolády sa využívajú hlavne tri typy zŕn. Najviac cenené, vzácne a najdrahšie sú zrná Criollo, pochádzajúce z bývalých Mayských oblastí (Mexiko a stredná Amerika).Iba 10% z čokolády sa vyrába zo zŕn Criollo, ktoré sú menej horké a viacej aromatické oproti iným zrnám.

80% čokolády sa výraba z kakaových zŕn druhu Forastero. Stromy Forastero sú omnoho robustnejšie oproti stromom Criollo, čo sa prejaví na cene kakaových zŕn. Trinitario, hybrid zŕn Criollo a Forastero, sa používá vo zvýšných 10% čokolády.

Čokoládová masáž (rusky)
{youtubejw}azUccPEMFHw{/youtubejw}